Huidige Bitcoin koers (EUR) € 9846.63

Hoe Bitcoin QR gebruiken

Bij het gebruik van Bitcoin om te betalen bij een verkooppunt of voor een face-to-face transactie, is het probleem hoe je het Bitcoin-adres doorgeeft waaraan je betaalt.

Een Bitcoin-adres is gewoon data, maar het is tussen 27 en 34 karakters, dus dat is veel te veel info om te onthouden voor de persoon die betaalt.

Een QR-code kan deze hoeveelheid gegevens op een machine leesbare manier gemakkelijk tonen en op betrouwbare wijze doen. De QR-code kan ook andere informatie bevatten - zoals een bedrag en een bericht en ook andere velden - dankzij een speciale Bitcoin URL.

Dus met een mobiele telefoon is een handige manier om die gegevens door te geven aan de betalingsontvanger (bijvoorbeeld een handelaar) het weergeven van een QR-code met het Bitcoin-adres voor de transactie. En de persoon die betaalt kan die QR-code scannen voor het Bitcoin adres.

Op uw telefoon dient u dan natuurlijk wel een Bitcoin wallet met QR lees optie of een barcode scanner app hebben geïnstalleerd.

Wilt u als handelaar eenvoudig een betaal link maken van uw Bitcoin adres? Gebruik dan onze site om een Bitcoin QR code te maken.

Bitcoin QR Code

Bitcoin is het nieuwe geld: baanbrekend, zonder banken, decentraal, neutraal en zonder verplichting. Om het eenvoudig te zeggen: bitcoins zijn digitaal geld en je kunt het net zo gebruiken als de euro.

© BitcoinQR.nl 2016 - 2017